Transformation


Det känns speciellt och på något sätt oåterkalleligt. Lite som döden.

Transformation handlar ju egentligen om död och pånyttfödelse.
Transformation är vad jag lever och andas.

Nu är det dags för denna sida att gå över regnbågsbron
och födas på nytt i nästa dimension.

Jag välkomnar dig till
min nya webportal ”A Portal to Your Path of Heart”

Adressen är http://www.annettehagman.com

Välkommen att följa mig där!

Med värme
Annette

Den 23 augusti smäller det!

Processen med min nya sida och webshop har varit en riktig berg- och dalbana måste jag säga. Aldrig kunde jag väl tro att jag skulle komma i kontakt med så många djupt liggande blockeringar bara genom att skapa en webshop. Jag trodde att det bara skulle vara att fixa det tekniska, lägga in produkterna och sen skulle det vara klart. Så blev det inte.

Min nya sida har en helt annan energi än vad denna och mina tidigare sidor har/har haft. Den kommer att vara mitt moderskepp och lite av en oas där man kan finna det som ger kraft och energi. Kreativitet och medvetenhet, utveckling i en härlig blandning.

Den 23:e augusti kommer den att lanseras. Riktigt hur det kommer att gå till vet jag inte än men håll ögonen öppna för det kommer att finnas fina erbjudanden och möjligheter.

Vi ses på moderskeppet!

Det går framåt

Jag och min verksamhet förändras nu och går framåt på många olika plan.

Jag flyttade min hemsida till denna sida, som egentligen är en blogg, när jag flyttade till Spanien för att jag inte skulle behöva jobba så mycket med den under min vistelse i Spanien. Sidan har sen fått stanna kvar eftersom jag inte varit helt klar över hur jag ska jobba framöver.
Nu börjar jag bli klar över min roll och mitt kommande utbud. Sidan kommer så småningom flyttas till en domän med mitt personnamn. Jag har precis börjat skapa en sida på den domänen som även kommer att innehålla en webshop där jag till en början kommer sälja mina målningar, konsttryck etc. Eventuellt utökar jag utbudet eftersom. Det kommer nog att ta lite tid att få sidan på plats och tanken är att jag ska vara klar med den och shopen till hösten. Då kommer även en lite längre onlineutbildning att släppas. Innan dess kommer en kortare variant av onlineutbildningen att släppas. Den kortare varianten är framtagen utifrån IRL-workshopen LivingRoom Painting och heter LivingRoom Painting Online. Den kommer att släppas i vår/sommar om allt går som det är tänkt. Jag kommer berätta mer om båda kurserna längre fram.

Jag har de senaste åren känt mer och mer tydligt att jag inte riktigt lever i min egen sanning. Jag har inte känt mig hemma i det jag gör eller i de grupperingar som finns inom ”andligheten”. När jag kom i kontakt med Access Consciousness kände jag att den energin är jag. Jag jobbar med Universum och har inga egentliga föreställningar om vad som är vad, min intention är att alltid göra mitt bästa, att vara sann emot mig själv och andra. Att förmedla den energi som kommer genom mig på ett så rent och tydligt sätt som möjligt. Jag märker mer och mer att min energi och mina ord är transformerande och att de människor jag jobbar med som är öppna för förändring ofta får kraftfulla resultat av våra möten. Att spå i framtid eller att försöka bevisa att det finns något mer än det vi ser är inte min grej. Jag tror på att öppna upp de låsningar vi har för att få tillgång till mer av oss själva. På det sättet förändrar vi världen ett steg i taget. Att spå och ge bevis har sin plats och det finns de som gör det väldigt bra. Men det är inte jag.
Tarotkorten står mig fortfarande nära och jag använder dem i mina sessioner som ett ankare för den information som vill komma igenom. Men jag ger inte rena tarotläsningar längre.
Jag kallar de sessioner jag nu ger för Transformativa sessioner. Det är ett namn som kanske kan komma att förändras framöver men för nu är det vad de heter. Du kan läsa om dem under tjänster. Dessa sessioner görs oftast online eller per telefon. Det ger lika bra eller till och med bättre resultat än att göra dem IRL.
IRL gör jag fortfarande Access Bars och ofta i en kombination med en form av transformativa samtal och min egen healing.
Båda typerna av sessioner är ofta väldigt kraftfulla och jag känner att jag är på rätt spår nu. Nu är jag i kontakt med det som är min egen sanna essens och det är där jag kan göra den absolut största nyttan för andra människor och för världen. Det ska bli så spännande att se vad som utvecklas nu framöver.

Målningen har så klart även den en stor plats i min verksamhet. Dels tavlor och tryck till försäljning men också de kurser som kommer. Kurserna är en kombination av målning och personlig utveckling med en samling av allt jag lärt mig under min 20-åriga karriär.

Jag ville bara berätta lite om vad som pågår hos mig 😀

Nu önskar jag dig en fin vecka och du är så klart hjärtligt välkommen att höra av dig för att boka en tid eller köpa en målning 😀

Allt gott!
Annette

Kuddar till salu

Idag har jag beställt kuddar med tryck från mina akrylmålningar!
Yippie!! 😀

Det ska bli så spännande att se hur de ser ut när de kommer! Det kommer att ta några veckor så jag får öva på mitt tålamod.

De här har jag beställt som prover eftersom jag lite längre fram kommer att sälja lite olika saker med tryck från mina tavlor. Kuddar är en sak jag kommer sälja, jag kommer så klart att sälja konsttryck i olika storlekar, kanske mobilskal, vilket jag också faktiskt har beställt ett som prov, och mycket mycket mer 😀

Vi får se. Jag är så peppad och det spritter i hela min kropp när jag tänker på att skapa min alldeles egna butik 😀

Vad tycker du? Är de fina? Skulle du vilja ha sådana?

 

Kill your darlings – Val i konsten och i livet

Kill your darlings är ett uttryck inom konsten och med det menar man att man ibland måste måla över något man gillar för att helheten ska bli bra. Det händer mig ibland att jag tycker mycket om en del av en målning och därför gör allt för att kunna behålla just den delen även då jag tycker illa om allt annat på målningen. Ibland går det att måla nytt utifrån det jag gillar och ibland måste jag helt enkelt ”Kill my darlings”. Denna målning har pågått under många långa månader och i den har jag ”killed many darlings”. Både sfinxen, kvinnan och Horus har lämnat målningen och än är det inte färdigt. Vi får se om fler darlings får lämna innan det är klart.

Detta uttryck gäller inte bara i konsten, det gäller i livet också. Om vi till exempel har en dålig hälsa kan det hända att vi behöver ändra kost och därmed plocka bort något vi verkligen älskar. Många gånger håller vi i det vi älskar så hårt att vi för att få behålla det stänger ögonen för det som behöver förändras. Det kan vara att vi är överviktiga och älskar choklad…. Vi tänker att det är ok att vara överviktiga eftersom vi måste ju få njuta av livet. Och vad vore livet utan choklad? Frågan är hur mycket vi njuter när vi tappar andan så fort vi går uppför en backe? Ibland tänker vi att det är livet, vi blir äldre och man får acceptera att formen blir lite sämre. Vi ”keep our darlings”.
Eller så kanske vi har ett liv vi älskar, ett hus vi älskar, fantastiska semesterresor etc. Men vi älskar inte längre vår partner. Då är det lätt hänt att vi väljer att se det som att man får acceptera att kärleken försvinner i en relation efter ett tag. Om vi skulle se att kärleken alltid finns där som alternativ skulle vi bli tvungna att göra ett val som kanske skulle innebära att det liv vi älskar skulle förändras. Vi ”keep our darlings”.

Kill your darlings i dessa fall skulle betyda att ta bort chokladen och istället börja äta nyttig mat för just vår egen kropp, eller att göra slut på relationen och riskera att livet blir helt annorlunda. Vinsten skulle vara bättre hälsa och en möjlighet till en ny stark romantisk kärlek. Kill or keep your darlings?

När vi väljer att ”Keep our darlings” leder det ibland till att vi stänger ögonen för väldigt mycket, vi vågar inte se på livet med öppen blick utifall vi skulle råka få se något som skulle tvinga oss att ”Kill our darlings”. Då har vi inte gjort ett fullt medvetet val.
Vi kan även välja att fullt medvetet ”Keep our darlings” och då är det lättare att hålla våra ögon öppna. Vi vet då att det vi valt inte är det bästa men vi anser att det vi har är värt så mycket att det är värt priset. Om vi då får tag på information som berättar för oss att vårt val inte var så bra gör det inget. Vi visste det redan och är trygga i våra val.

Har du några ”darlings” du borde ”kill”?

Recept på Guldmjölk och balans i livet

Jag har aldrig varit bra på rutiner. Min mathållning, motion etc. har ofta blivit satt åt sidan för sådant jag tycker är mer intressant, eller om jag ska vara helt ärlig så har det ofta blivit åsidosatt för att jag är ganska bekväm av mig. Min passion ligger i transformation och jag har alltid haft fokus på det energimässiga arbetet. Där finns det inget som stoppar mig. Kroppen har fått stå åt sidan men faktum är att kroppen klarar inte av att hålla hur höga energier som helst om den inte är i balans. Jag har genom åren gjort ryck där jag tagit tag i den fysiska hälsan på olika sätt men inget har hittills hållit i längden. Nu har jag givit mig själv ett löfte om att jag under år 2020 ska få in den här omtalade balansen i mitt liv på ett sätt som känns bra för mig. målning med ett rosa kärl med blått innehåll

Jag vill kunna äta allt och inte behöva försaka sådant som på riktigt ger mig livskvalitet. Jag vill däremot göra mig kvitt okynnesätande och den ”vila” jag ger mig som egentligen är en undanflykt från att ge min kropp den motion den faktiskt behöver.
Jag provar mig fram, plockar bort en del och tillför en del. Jag har ett helt år på mig och det gör inget om jag faller ner i en gammal grop någon gång då och då. Jag söker en hållbar livsstil som fungerar för mig år efter år efter år. Det får ta tid.

Guldmjölk  är något jag länge varit nyfiken på och nu i och med min strävan efter balans tog jag mig i kragen och tog fram ett recept och köpte hem de kryddor som ska vara med.
Jag är kär! Jag älskar Guldmjölk! Guldmjölk är healing! Jag dricker den på kvällen och känner direkt hur den ger mig ett inre lugn. God är den också.

Guldmjölk innehåller bland annat gurkmeja som används inom ayurvedisk medicin för att den bland annat är antiinflammatorisk. Gurkmeja används ofta tillsammans med svartpeppar eftersom svartpeppar ökar upptaget av gurkmejans hälsosamma egenskaper. Förutom de antiinflammatoriska egenskaperna är gurkmejan även en stark antioxidant som ökar upptaget av andra vitaminer. Gurkmeja är även bra för matsmältningen och levern etc. etc etc. Det verkar inte finnas något stopp på gurkmejans hälsosamma egenskaper 🙂

Guldmjölkens grund är en pasta av gurkmeja, ingefära och svartpeppar. Man blandar den i varm mjölk, vilken mjölk som helst går bra. Jag använder Oatlys Ikaffe eftersom jag tycker den är så god.

Här kommer receptet jag använder. Jag gillar sött så jag sötar med honung eller lönnsirap men det behöver man inte. Kanel och kardemumma är också ett valfritt tillägg.

GURKMEJAPASTA
• 0,5 dl Malen gurkmeja
• 0,5 dl Malen ingefära
• 1 tsk Grovmalen svartpeppar
• 2 dl Vatten

GULDMJÖLK
• 2 dl Valfri mjölk
• 1 tsk Gurkmejapasta
• 1 tsk Ghee eller kokosolja
• Ev honung eller lönnsirap
• Ev kanel
• Ev cayennepeppar
• Ev kardemumma

GÖR SÅ HÄR
• Blanda alla ingredienser till gurkmejapastan i en kastrull. Värm på medelvärme samtidigt som du rör om tills du har en tjock pasta. Detta går fort så håll koll! Låt sedan pastan svalna i en glasburk, sätt när den är sval på ett tättslutande lock och förvara pastan i kylen. Den håller länge.
• När du sedan ska göra guldmjölken värmer du den mjölk du valt och häller upp den i en mugg. Tillsätt 1 tsk av pastan och 1 tsk ghee eller kokosolja samt eventuella extra kryddor och sötning.
• Om du mixar mjölken ihop med kokosolja eller ghee, gurkmejapastan och valda kryddor kan du får en härligt skummig dryck.

Smaklig spis!

 

Mångdimensionella varelser i Coronatider

målning med blå cirkel med röd, rosa, gul och guldfärg runtomkring.Vi är mångdimensionella varelser. Det är min fasta övertygelse och det ska mycket till för att den övertygelsen ska ruckas. Om man tror på det eller inte spelar egentligen ingen roll eftersom vi lever det livet vi lever oavsett varför det som sker sker. Jag menar att det liv vi har här och nu är det liv vi är medvetna om oavsett hur många dimensioner vår själ lever i. Inget är bättre eller sämre än något annat och den som ser sitt nuvarande liv som det enda livet vi har gör det på grund av att den som själ valt att se livet så. Den som ser att vi reinkarnerar om och om igen på denna jord ser det för att dess själ valt att se det så. Den som ser att vi lever flera liv samtidigt och i olika dimensioner ser det eftersom dess själ valt den vägen.

Jag har i mitt eget inre arbete öppnat upp skrymslen som tidigare varit mörka och därmed omöjliga för mig att se. Som bekant ser vi människor inget i mörker. Att vi inte ser i mörkret betyder inte att inget finns där. Att jag har gjort detta arbete är för att det ingår i mitt själskontrakt. Andra har andra kontrakt och gör sitt eget inre arbete utifrån det. Det är därför vi kan säga att det finns inte bara en sanning. Allas sanning är sanna. För dem. Ingen annans sanning kan vara din sanning. Om du försöker leva någon annans sanning kommer du så småningom att må väldigt dåligt eftersom du kommer längre och längre ifrån din egen själsvibration. När du följer din egen sanning är din själsvibration intakt och du växer i harmoni. Det kan göra ont att växa men när du växer i din egen sanning är det en uthärdlig och ibland till och med skön smärta. När du växer genom någon annans sanning blir smärtan till slut outhärdlig. Det är en av de saker som gör att så många går in i väggen och blir utbrända. Vi följer väldigt ofta någon annans sanning istället för att stanna upp och fråga oss själva vad vi egentligen känner, tycker, vill, mår bra av.

Vinsten som jag ser det med Corona – och det är en stor vinst – är, förutom att naturen får en möjlighet att läka, att så många människor nu tvingas att stanna upp och därmed kommer i kontakt med sina mörka rum. Det ger en möjlighet att tända lyset i de mörka rummen och sedan damma av det som finns där och göra lite inre feng shui genom att rensa bort det som inte längre vibrerar med personens egen sanning. Det kan leda till att relationer spricker, att man inser att det jobb man är på inte stämmer med ens egen sanning, att man ser att man behöver ändra livsstil. Det kan också innebära att relationer växer sig starkare, att man inser att man på riktigt är på rätt jobb, att man har ett jobb man älskar och mår bra av, eller att man får en möjlighet att ta ännu bättre hand om sig själv. Vad som händer beror på om vi tidigare följt vår egen sanning eller inte. Har vi följt vår egen sanning kommer denna period som en skön vila, har vi inte följt vår egen sanning öppnas nu möjligheterna att byta fil. Inget är rätt eller fel, allt är precis som det ska vara och går helt och hållet enligt vårt själskontrakt.

Moder Jord kanaliserad i akrylmålningar

För två år sedan denna tiden bodde jag fortfarande i Spanien. Jag målade mycket då också och kände att jag ville måla en indiankvinna. Jag tog fram en bild på en vacker kvinna i en vit klänning med fransar. Jag skissade upp henne och började måla. Ansiktet gick bra men när jag skulle måla hennes kläder tog det helt stopp. Då hade jag ännu inte lärt mig att när det tar stopp handlar det antingen om att något annat vill bli klart först eller att tavlan inte vill samma som jag.
Jag blev väldigt irriterad och tänkte måla över hela tavlan i ren frustration. Jag började kladda färg och försvann bort en stund in i en annan värld.När jag kom tillbaka till denna världen igen hade ett abstrakt landskap tagit plats på duken och jag kunde se flera tidigare liv i målningen. Jag var helt förundrad och tanken på att måla över tavlan var borta. Jag gjorde ett nytt försök med kvinnan och denna gången hade jag ingen föreställning om hur hon skulle se ut utan jag bara lät min pensel gå. Penseln valde inte en vit färg utan en grön och kvinnans klänning blev inte en klänning utan mer en pläd eller poncho. Min känsla var direkt att det var Moder Jord som trädde fram i målningen. Målningen var kanaliserad och kom med ett budskap.
Efter denna målning kom två målningar till som även de var kanaliserade. När jag var klar med den sista fick jag se att två personer från Q’erofolket skulle komma till Stockholm och hålla en workshop. Jag kände direkt att jag behöver vara med där. Jag åkte hem till Stockholm i några dagar och i den workshopen fick jag möta min innersta kärna. Jag förstod där och då att det var tid för mig att återvända till Stockholm igen.
Min känsla var att jag skulle till Stockholm för att knyta ihop säcken inför nästa etapp av livet. Jag hade även en känsla av att jag skulle sitta i karantän, det var en märklig känsla.

Jag åkte tillbaka till Spanien, packade ihop mitt liv där och flyttade tillbaka till min lägenhet i Stockholm. De två år som gått sedan dess har för mig varit mycket vila och reflektion. Jag har faktiskt känt det som att jag suttit i karantän och det har känts helt ok. Jag har knappt umgåtts med andra människor och har haft tid att reflektera över hela mitt liv. Jag har fått massor av insikter och har läkt många sår. Jag känner att jag nu börjar bli den jag var innan min ”shamanska reningsprocess” eller ”själens svarta natt” började. Det har tagit 20 år av mitt liv och nu är det dags att skapa en plattform utifrån allt det jag lärt mig under min läkningsprocess. Det är en ny tid på väg och för mig kändes det lite surrealistiskt när corona kom och även större delen av världen fick lov att sitta i karantän. Jag ser det som att jag och världen nu är i fas med varandra och att en stor förändring är på väg, både för mig och världen. Inget kommer vara sig likt efter denna tid av karantän.

”Star” kom till mig för någon månad sedan och jag visste att hon kom med den nya tiden. Jag visste inte vad det skulle innebära och det vet jag inte nu heller, jag har en aning men vet inte med säkerhet. Hon sa till mig ” Vi är fyra” och jag förstod att hon ville att jag skulle måla fram tre målningar till i samma format. Jag beställde dukarna med tillhörande svävarramar eftersom det kändes som att svävarramarna var en viktig del i denna konstellation. Star är blå och hon sade att de tre andra skulle vara grön, rosa och gul. När dukarna kom kände jag att den gröna ville komma fram först. Den kom med en härlig process och det sista lagret var en kanalisering från Moder Jord och Källan. Den heter ”Transmission” och beskriver den process vi nu står mitt i där vi går från en tyngre energi in i en lättare. Hur den processen ser ut är individuell och alla ser i tavlan sin egen väg, sin egen process.

Grön målningIdag satt jag och skruvade på ”Transmissions” hänganordning och skruvade fast den i svävarramen när jag helt plötsligt såg en kvinna jag inte sett innan. Allt blev stilla både i mig och runt omkring mig. Kvinnan jag såg var samma kvinna som var med i den första målningen jag gjorde i Spanien. Moder Jord. Jag är fortfarande helt tagen av energin som strömmade igenom mig när hon visade sig för mig. Ser du henne? Hon har samma klädesdräkt som i den första målningen. Du kanske behöver förstora bilden för att se henne, det tog som sagt ända tills det var dags för upphängning innan jag såg henne.

Nu har redan nästa målning i teamet hoppat upp på staffliet och det ska bli spännande att se vad den har att berätta.

Allt gott!
Annette

Transmission – övergång – Vad kan jag göra för jorden och mänskligheten?

Grön abstrakt tavla

I tider som dessa där vi får uppleva ett virus som sprids över hela världen är det extra viktigt att vi gör vårt bästa för att hålla oss i balans. Det är djupt tragisk att människor får sätta livet till i denna tragedi och alla dem skulle jag vilja att vi hedrar genom att själva göra det allra bästa vi kan för att vår värld ska vara en bättre plats att leva på.
Vi ser hur Moder Jord får en andningspaus när så många luftföroreningskällor stannar upp. Vi ser hur himlen blir blå i städer där den under många år varit grå. Vi ser svanar och delfiner simma runt i Venedigs kanaler. Låt oss alla göra vårt bästa för att det ska fortsätta så även när Corona har lämnat planeten.
Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vad är det bästa du kan göra för dig själv och världen? Vart ligger din passion? Vad skulle du vilja dela med dig av till mänskligheten som du inte vågat, orkat, hunnit dela tidigare?

Hur skulle du vilja att ditt liv såg ut? Nu finns tiden för de allra flesta att stanna upp och verkligen reflektera över vad som känns bra i livet och över vad som man egentligen skulle vilja förändra.

Denna målnings sista lager kom till genom att jag kopplade samman mig med Moder Jord och vår högsta källa. Jag bad om att den skulle visa och stråla ut den fantastiska energi som finns tillgänglig för oss. Jag kände hur energin både från Moder Jord och Källan strömmade in i min kropp och jag tog min spatel och min färg. Sen målade jag bara utan tanke i ungefär en halvtimme. När jag tittade upp var målningen helt transformerad och hade ett ljus jag själv inte medvetet hade målat dit. Min tanke var att den skulle vara ett stort kvinnoansikte lika som Stars egen målning men det var inte så det skulle vara. Det är en av sakerna som är så härligt när man målar som jag gör. Jag bara följer med i vad tavlan och energin vill göra. Jag behöver inte kämpa och slita mitt hår för att något ska bli perfekt avbildat. Vi får se om denna är helt klar 🙂

Viking med långt rött hår och skägg i rotchakrat

rött spretigt hår och hjälmJag jobbar ofta med mina chakran för att rena och balansera dem. Jag använder mig av meditation och healing. Ibland får jag symboler eller bilder som visar mig vad som pågår energimässigt.
Idag jobbade jag med mitt rotchakra eftersom jag fått se att där sitter en stor blockering som det är dags att lösa upp. Jag fick se den som en metallplatta som satt i vägen för min kanal ner i jorden. Den ska så klart inte vara där så jag började jobba för att lösa upp den och helt plötsligt börjar den röra på sig och jag ser som en röd fäll som sticker ut under plattan. Jag tittade vidare och den började röra på sig ännu mer som om det är något som håller på att stiga upp under fällen. Jag ser hur fällen liksom lyfts upp och förvandlas till ett huvud med ett stort rött hår och ett stort rött skägg. Plattan är inte längre en platta utan en hjälm. Min känsla var att det är en viking. Han är stor som en jätte och håller fortfarande på att veckla ut sig. Han är antingen en gigantisk viking, ett troll eller kanske en jätte. Han säger att han heter Einar.
Det ska bli spännande att se vem detta är, om han ska stanna med mig eller om hans jobb är klart och han nu ska åka hem till sig. Hjälmen har någon form av symboler inristade men jag har ännu inte sett dem nära, bara anat dem. Vi får se som sagt om han kommer att stanna eller om han gjort sitt jobb klart nu 😀

Rotchakrat står för kontakten till jorden, överlevnad, pengar, trygghet, hemmet, allt det som är grundläggande i livet. Dess grundfärg är röd eller svart.
Bilden är en snabbskiss av hur han såg ut när han först tittade fram.